top of page
  • TALENTBRIEF

Najveći regionalni employer branding projekt

Employer branding tema je kojoj se u posljednje vrijeme okreće sve više organizacija i tvrtki s ciljem izgradnje korporativnog imidža te jačanja strategije privlačenja i zadržavanja zaposlenika. Employer branding možemo nazvati i modelom pomoću kojeg tvrtke upravljaju nizom poslovnih segmenata kako bi se istaknule kao atraktivno mjesto za rad i poželjan poslodavac, kako svojim trenutnim zaposlenicima tako i onim budućim.

Tvrtke koje sustavno upravljaju svojim brendom poslodavca znatno su uspješnije u ostvarivanju poslovnih ciljeva. Možemo reći da je učinkovitije privlačenje talenata i zadržavanje zaposlenika, kao i kreiranje pozitivnih radnih iskustva na svim razinama danas postalo obavezan dio upravljanja strategijom uspješnog poslodavca. Najbolji rezultati u tom području se postižu ako se navedene aktivnosti usklade i s potrebama zaposlenika, korporativnim brandom, kulturom i ciljevima tvrtke.




Ove godine tražimo najbolje aktivnosti na regionalnoj razini


Poslodavci se posljednjih godina ciljanim kampanjama u segmentu employer brandinga sve snažnije pozicioniraju, kako na hrvatskom tako i na regionalnom tržištu rada. CareerCentar je prepoznao vrijednost takvih aktivnosti te 2019. godine pokrenuo projekt Croatia's Best Employer Brand Awards. Projekt se održava već treću godinu, ali ove godine prvi put u regionalnoj konkurenciji.


Na ovo regionalno natjecanje mogu se prijaviti tvrtke iz 8 zemalja: Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Mađarske, Kosova, Sjeverne Makedonija, Srbije, Slovenije i Hrvatske. Glavna nagrada je Grand Prix Adria, a bit će dodijeljen i Grand Prix za svaku pojedinu zemlju.


Nova kategorija – People's Voice Award


Posebna novost ove godine je People’s Voice Award, nagrada koja će biti dodijeljena na temelju kratkih video prezentacija poslodavaca, a pobjednici u segmentu velikih, srednjih i malih tvrtki bit će odabrani javnim online glasanjem. Prijava na ovu kategoriju za sve poslodavce je besplatna, a prijave su moguće do 31. kolovoza 2021. godine, nakon čega slijedi javno online glasanje. Vjerujemo da ćemo kroz ovu kategoriju upoznati mnoge zanimljive tvrtke, timove, prakse i aktivnosti koje utječu na stvaranje odličnih iskustava talenata i zaposlenika. Više možete saznati ovdje.



Najava prve regionalne employer brand konferencije


Još jedna od novosti ove godine je Employer Branding Connect konferencija koja će biti održana 3. prosinca 2021. godine. Bit će iznimno zanimljivo usporediti prakse u području upravljanja brendom poslodavca u našoj regiji, a nadamo se i snažnijem povezivanju stručnjaka u ovom području. Predavači konferencije bit će istaknuti stručnjaci iz područja upravljanja brandom poslodavca, kao što su James Ellis iz Sjedinjenih Američkih Država, Charu Malhotra iz Engleske s iskustvima iz Unilevera, British Petroleum i Ferrera, Claudia Tattanelli koja je više godina provela kao glavna direktorica Universuma za SAD i Aziju te je radila na projektima s tvrtkma kao Apple, Audi, Barclays, Campari, Citibank, Coca-Cola, Exxon, EY, Facebook, H&M, Goldman Sachs, Google, L’Oreal, Tina Miličić iz Atlantic Grupe kao pobjednica nagrade za najbolju employer brand managericu Faye Woodhead, dugogodišnja voditeljica globalnog employer branding tima u Deutsche Bank.



Prijave su otvorene, proglašenje najboljih u prosincu


Osim Grand Prix nagrada za svaku pojedinu zemlju te People's Voice Award nagrade, dodijelit će se 20 nagrada najboljim tvrtkama u regiji. Nagrade su podijeljene prema vrsti kampanje/aktivnosti, veličini tvrtke i sektoru odnosno industriji poslovanja, a nagrađuju se i najbolji regionalni employer brand tim te employer brand manager odnosno managerica. Sve pristigle prijave razmotrit će međunarodni žiri kojeg čine cijenjeni stručnjaci, konzultanti i profesori u području ljudskih resursa te strateškog upravljanja brendom poslodavca iz cijele regije.


Prijave su otvorene od danas do 1. listopada 2021. godine, a tvrtke mogu prijaviti više employer brand projekata i aktivnosti u različitim kategorijama, čime ujedno i povećavaju izglede za osvajanjem Grand Prix nagrade.


Proglašenje pobjednika prvih regionalnih „Best Employer Brand Awards Adria 2021“ nagrada održat će se na svečanoj završnoj ceremoniji 3. prosinca 2021. godine, a više informacija pronađite na službenoj web stranici.


bottom of page